Αρχικά ξεκίνησε ως χώρος για "Αταξινόμητες σκέψεις για διάφορα επίκαιρα και μη ζήτηματα" για να καταλήξει τελικά σε cine-blog του οποίου όλα τα post, πρόσφατα και μη, είναι διαρκώς ανοιχτά και δεκτικά σχολίων. Be my guest!


25/6/07

Ocean's Thirteen

Τρίτη συνέχεια της σειράς του Steven Soderbergh και της παλιοπαρέας του. Αυτή τη φορά το σενάριο είναι πιο συμπαγές από το περιηγητικό δεύτερο μέρος και αφορά το ξετίναγμα του νεότευκτου ξενοδοχείου του αδίσταχου επιχειρηματία Αλ Πατσίνο από την ακαταμάχητη εντεκάδα εν είδει εκδίκησης για την εξαπάτηση ενός μέλους της από τον υπερφίαλο Αλ. Το φιλμ ξαναβρίσκει την αφηγηματική άνεση της πρώτης ταινίας, χωρίς ωστόσο το στοιχείο της έκπληξης που την έκανε εύκολα να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό του χολυγουντιανού σωρού. Η συμμορία είναι εξακριβωμένα πλέον ακαταμάχητη και ουδείς πλέον μπορεί να σταθεί εμπόδιο ακόμα και στο πιο παράτολμο σχέδιο της και ο θεατής απλά παρακολουθεί αδρανώς τα ευφυή σκαρώματα του Τζωρτζ Κλούνεϊ και του Μπραντ Πιτ. Όλα είναι βέβαια δοσμένα με την γνωστή φιλμοκατασκευαστική δεξιοτεχνία του Soderbergh, ο οποίος δεν έχει κανένα άλλο στόχο πέρα από το να προσφέρει ένα ξέγνοιαστο δίωρο στον θεατή και να εισπράξει το check που θα του διεκολύνει τα πιο προσωπικά του σχέδια που, δυστυχώς, λίγοι θεατές έχουν δείξει μέχρι τώρα να συμμερίζονται (Bubble, The Good German). Mακάρι και άλλοι ευέλπιδες σκηνοθέτες να βρουν μια ανάλογη φόρμουλα καλλιτεχνικής επιβίωσης!

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Εμφαίνω!
Το ευχαριστήθηκα ακόμα πιο πολύ απ' το δεύτερο, που μου άρεσε ακόμα πιο πολύ απ' το πρώτο.
Είμαι βέβαια δέσμιος του μοντέρνου αυτού rat pack, υπερχαίρομαι στις στιχομυθίες, τα βλέμματα, τις μαγκιές, το look, τον ήχο, το γενικότερο constructive sillιness που το διέπει και που ακράδαντα πιστεύω είναι η μεγαλύτερη αρετή των ανδρών.

Χαίρομαι τρελλά που σου άρεσε.

mpoukatsas είπε...

Nα συμπληρώσω και εγώ πόσο απόλαυσα τα μοναχικά σουλάτσα του Τζωρζ Κλούνεϊ με τον παλιόφιλό του Μπραντ Πιτ στο εκθαμβωτικό Λας Βέγκας και πως με ένα μισόλογο και με ένα/δύο βλέμματα ο Soderbergh αναδεικνύει το βάθος της φιλίας τους. Γενικά το γεγονός ότι όλα ρέουν τόσο αβίαστα στην ταινία (σε πλήρη αντίθεση με όσα συμβαίνουν στο 95% των ελληνικών ταινιών και σήριαλ όπου όλα φαίνονται στημένα) υποδηλώνει από μόνο του ύψιστη κινηματογραφική τεχνική. Άντε και στο 14!

Μαρω_Κ είπε...

ΟΚ.
Με πείσατε.
Θα το δω.
Το 11 δεν με είχε ενθουσιάσει πάντως.

mpoukatsas είπε...

Μάρω, μην περιμένεις κάτι ριζικά διαφορετικό από το 11, τα sequels απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά στους φαν της σειράς...

Profile