Αρχικά ξεκίνησε ως χώρος για "Αταξινόμητες σκέψεις για διάφορα επίκαιρα και μη ζήτηματα" για να καταλήξει τελικά σε cine-blog του οποίου όλα τα post, πρόσφατα και μη, είναι διαρκώς ανοιχτά και δεκτικά σχολίων. Be my guest!


26/3/07

Εξορκίζοντας το κακό


To Dominion: Prequel to the Exorcist του Paul Schrader αποτελεί μια ακόμη προσθήκη στο προ πολλού αφαιμαγμένο franchise των Εξορκιστών. Το γεγονός ότι θάφτηκε από τους παραγωγούς στα στάδια του τελικού μοντάζ και ξαναγυρίστηκε από το πληρωμένο πιστόλι Renny Harlin, δίνει στην ταινία του Schrader, στην ολοκληρωμένη της μορφή τώρα σε DVD, την αίσθηση του αξιοπερίεργου. O Schrader προσεγγίζει με σοβαρότητα τον κλονισμό της πίστης του Merrin και την σταδιακή επανάκτησή της μέσω της πάλης του με τον δαίμονα Pazuzu. Η σκηνοθεσία του ωστόσο δεν έχει τη δωρικότητα ενός Friedkin και η πλοκή είναι αρκετά φλύαρη, χωρίς κάποια ιδιαίτερη αίσθηση ρίγους και ατμόσφαιρα υποβολής . Είναι σίγουρα ευπρόσδεκτες οι απόπειρες προσέγγισης του προβλήματος της Θεοδικίας σε μια υπερπαραγωγή του Hollywood, παραμένουν όμως δε ατελείς και ανολοκλήρωτες, ενώ οι τελικές σκηνές της αναμέτρησης δεν είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένες. Ο Stellan Skarsgard ήταν σίγουρα πολύ εύστοχη επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ενδιαφέρουσα, αλλά ήσσονα ταινία.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Η αλήθεια είναι ότι ο τρισμέγιστος ρομαντισμός των 70'ς καταβολών μου, έχει ανεβάσει και την περιέργειά μου γι' αυτό το έργο. Συν φυσικά την κατινιά του στούντιο που κρέμασε τον Σρέϊντερ.
Θα το δω σύντομα.

Αλήθεια ποιος είναι ο αγαπημένος σου Εξορκιστής;

mpoukatsas είπε...

Η απαντήση μου είναι μάλλον κοινότυπη: Ο Εξορκιστής του Friedkin με διαφορά!
(θα ξαναδώ το 3 καθώς δεν το πολυθυμάμαι αλλά δεν νομίζω να αλλάξει τίποτα)

Profile