Αρχικά ξεκίνησε ως χώρος για "Αταξινόμητες σκέψεις για διάφορα επίκαιρα και μη ζήτηματα" για να καταλήξει τελικά σε cine-blog του οποίου όλα τα post, πρόσφατα και μη, είναι διαρκώς ανοιχτά και δεκτικά σχολίων. Be my guest!


18/5/07

Les Anges exterminateurs

Συνήθως αποφεύγω να γράφω για αποτυχημένες ταινίες, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση το οφείλω στον γείτονα Auto Focus εν είδει συμπληρώματος στο σχετικό σχόλιό του. Η ταινία αυτή του Jean-Claude Brisseau αφηγείται την ιστορία ενός μεσόκοπου σκηνοθέτη που προσπαθεί μέσω της επόμενης ταινίας του να εξερευνήσει τις ρίζες της γυναικείας ηδονής και αναζητά επίδοξες και τολμηρές συλφίδες πρόθυμες να τον ακολουθήσουν στα avant-garde πειράματά του. Αλλά λόγω αφέλειας, βλακείας ή ηδονοβλεπτικής προδιάθεσης κάνει λάθος casting και τρώει τα μούτρα του, όπως και ο Brisseau που καταφέρνει να μετατρέψει ένα αβανταδόρικο θέμα σε μια ανιαρή ακολουθία κοινότυπων διαλόγων, αδιάφορων ερωτικών σκηνών, αναληθοφανών καταστάσεων και ανέπνευστων σκηνοθετικών λύσεων.

2 σχόλια:

Άκης Καπράνος είπε...

Εγω στο πα :p

mpoukatsas είπε...

Άστα! Μεγαλύτερη πλάκα έχουν οι διθυραμβικές κριτικές του γαλλικού τύπου (λινκ στο post) παρά η ίδια η ταινία. Είναι τρελοί αυτοί οι Γάλλοι!

Profile